مقاله بررسی اصول مهندسي اسيد

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
مقاله بررسي اصول مهندسي اسيد در 15 صفحه ورد قابل ويرايش

رها شدن اسيد

زماني كه بخواهد، پايداري، ثبات و زيبايي محيط زيست را حفظ كند كار درستي را انجام داده است. در غير اين صورت عمل اشتباهي را انجام مي‌دهد. آلدو ليپويد

ديويد نيهان از گلوب بستن توضيح مي‌دهد كه چگونه آلودگي هوا به تغييرات موجود در جهان مرتبط است، «باد، باران و مواد راديواكتيو در مرز كشور براي كنترل پاسپورت متوقف مي شوند، و هر جايي كه بخواهند مي روند. آلودگي؟ به زودي نزديك شما خواهد آمد … هم اكنون همة مادر جهت باد قرار داريم. در حال حاضر شما با مواد آلوده كننده اي كه در اين متن در حال حركت هستند برخورد مي كنيد: مواد راديواكتيو حاصل از انفجار چرنوبيل، مواد آلوده كنندة بنيادي و سر سخت كه به طرف قطب شمال و درياها و سرزمين‌هاي اطراف آن در حال حركت هستند، و دود حاصل از آتش سوزي‌هاي بزرگ. اين بخش در مورد دستة بزرگ ديگري از مواد آلوده كننده در حال حركت بحث خواهد كرد: مواد اسيدي و منابع آنها. و ازما مي پرسد كه بعد از رها شدن اسيد از هوا به زمين و آب چه اتفاقي خواهد افتاد، همانطور كه در بسياري از مناطق اطراف زمين اتفاق افتاده است. در قسمت اول اين بخش مواد آلوده كننده كه مسئول رها سازي اسيدها هستند معرفي مي‌شوند، و توضيح مي‌دهد كه چگونه آنها تشكيل مي‌شوند. و مرور كلي بر روي يك بررسي نيم ميليون دلاري دارد كه در آمريكا و براي فهم بهتر رها سازي اسيد انجام شده است. قسمت دوم، تأثيرات زيان آور رها شدن اسيد در آب و زندگي آبزيان، جنگل و خاك آن را مورد بررسي قرار مي‌دهد. قسمت سوم منابع صادر كنندة مواد آلوده كنندة تشكيل دهندة اسيد و چگونگي كاهش اين منابع را بررسي مي‌كند. قسمت چهارم، بر روي مسائل بين المللي پيرامون موضوع رها شدن اسيد بحث مي‌كند.

باكس 601 رها سازي اتمسفري

رها سازي اتمسفري پديده‌اي است كه در آن مواد شيميايي و يا ذرات توليد شده در هوا (كه شامل اسيدها، فلزات، مواد شيميايي بنيادي، ميكروب و يا گرده‌ها مي شود از هوا به زمين و آب وارد مي‌شود. اسيدها در ميان تعداد زيادي از مواد آلوده كنندة رها شده وجود دارند. باران آنها را شسته و ذرات آلوده كنندة بسيار كوچك مي توانند در مكانهاي خشك ته نشين شوند. در اين مورد مثالي مي زنيم. هيچ مدركي وجود ندارد كه ددت و يا پي سي بي (انواع ايزومرهاي كلردار بي فنيل) در جنگلهاي ايالت نيوها مپشير استفاده مي‌شوند، اما هر دوي اين مواد در خاكهاي آنجا پيدا شده‌اند كه احتمالاً با تغييرات جوي از جاهاي ديگر آمده‌اند. با تأييد اين تفسير بايد بگوييم حقيقت اين است كه چگال سازي آنها در ارتفاعات بالاتر نسبت به ارتفاعات پائين‌تر بيشتر است. مخصوصاً در گل و لاي‌هايي كه با بادهاي غالب مواجه مي‌شوند. ميزان رها شده به نظر مي رسد كه براي سلامتي جنگل تهديد كننده باشد. متأسفانه، رها شدن اسيد درست بوده و ميزان آسيب رساندن آلوده كننده‌هاي هوا در اطراف زمين به ميزان فراواني ديده مي‌شود،


قسمت اول مواد آلوده كنندة اسيدي

دي اكسيد سولفور (LSO2 و اكسيد نيتروژن (NOX) از مهمترين منابع آزاد سازي اسيد به شمار مي روند. اين گازها بعد از ساطع شدن با اكسيژن موجود در اتمسفر براي تشكيل مواد شيميايي اسيدي واكنش نشان مي دهند. يادآوري: شكلهاي 5.2 و 5.3. سپس شكل 6.1 را مورد بررسي قرار دهيد كه مربوط به منابع طبيعي و منابع ساخت انسانها در ساختن منابع اسيدي، انتقال و تغيير شكل آنها و سرانجام ريزش و رها سازي آنها به خاك و آب مي‌باشد. نور خورشيد ميزان تغيير شكل را افزايش مي‌دهد. با بارش باران، اين گازها به اسيد سولفوريك و اسيد نيتريك تبديل مي‌شود كه در باران، برف و مه وجود دارد. بعضي اوقات، مه اسيدي مستقيماً با درختهايي برخورد مي‌كند كه در ارتفاعات بالا و يا در مناطق ساحلي وجود دارند. در مناطق خشك دي اكسيد سولفور و اكسيد نيتروژن به سولفات و نيترات تبديل شده كه به آرامي توسط نيرو جاذبه زمين ته نشين مي‌شوند. حدود نيمي از اسيد رها شده خشك است. و اين اسيدها احتمالاً در نزديكي منابع ساطع شده ته نشين مي‌شوند. مواد شيميايي ديگر به ميزان كمي موجب رها سازي اسيد مي‌شوند. دي اكسيد كربن در يك آب و هواي مرطوب مي‌تواند تبديل به اسيد كربنيك شود. ذرات كوچك اسيدهاي اصلي مانند اسيد فرميك و اسيد استيك نيز ممكن است در جو وجود داشته باشد كه از فرآيندهاي طبيعي و فعاليت‌هاي صنعتي ساطع مي‌شوند. اما دي اكسيد سولفور و اكسيد نيتروژن از مشكلات اصلي محسوب مي‌شوند.

جنگل‌ها و خاك آنها

جنگلها دستخوش نوعي آفت به نام آفت سرشاخه مي‌شوند و هر 50 تا 200 سال عمرشان كم مي‌شود. و اين موضوع هم به دليل فشار و هم سن زياد آنها است. آلودگي نيز به اين فشارهاي طبيعي افزوده مي‌شود. جتگلها نه تنها به دليل رهاسازي اسيد بلكه به دليل ميزان ازون سطح زمين و آلودگي فلزات سنگين آسيب مي بينند. در سال 1980 محققان طرح ملي مذكور مشاهده كردند كه درختان صنوبر ترمز كه در ارتفاعات بالا در شمال شرقي آمريكا رشد مي‌كنند و مستقيماً در مسير ابرهاي اسيدي قرار دارند، در مقابل سرماي زمستان كم طاقت مي‌شوند. آنها نتيجه گرفتند كه اين آسيب تنها تأثير واضح و زيان آور اسيد بر اين جنگلها است، كه برخي از درختها به اين دليل از بين رفتند، كه قبل از آن باران باران اسيدي را علت آن مي دانستند. با اين وجود، برخي دانشمندان مخالفت نموده‌اند، گفته مي‌شود حتي اگر بيماري علت اصلي مرگ اين درختان بوده است، ممكن است رهاسازي اسيد درختان را در برابر بيماري بي دفاع نموده باشد. ممكن است سالهاي زيادي طول كشيده است تا اين درختان بيمار از بين رفته‌اند. ممكن است مطالعاتي كه طول 10 سال دربارة اين طرح ملي صورت گرفته است كافي نباشد اين تأثيرات زيان آور در درختان نيز همانند بيماري‌هاي فرمن در انسانها ممكن است تا سالها پنهان بماند. علاوه بر آن، بعد از سال 1990 موضوع رهاسازي اسيد در گزارشات مطرح نمي شد. و به ياد داشته باشيد كه اسيد‌هايي كه شامل سولفور و نيتروژن مي‌شوند جزء مواد معدني به حساب مي آيند. مواد شيميايي معدني مقاوم هستند. آنها به ذخيره شدن در خاكها و آبها ادامه مي دهند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 1721 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:969 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: